Играчки за деца – начини на употреба. Против и за бебешките играчки.

kid toys

Мъжете и жените имат най-различно мислене за играчките.

Като цяло позитивите и положителното отношение са много повече. Всъщност въпросът е защо се правят играчки?

Често се отъждествяват с подарък. Притежават послание – ти си скъп за мен, искам да те зарадвам и те обичам.

Водеща причина да се произвеждат, е че са способ за развитие на отделни заложби и способности на бебетата.

Това е възможно чрез пленяване на вниманието на вашето дете чрез оцветяването си, звуковите и светлинните си ефекти, видовете си форми. Докато си играе с тях бебето абсолютно без да иска прави повече правилни движения и точно по този начин тренира и мисленето си и моториката на движенията и не на последно място подобрява и мускулатурата си, осигурява и необходимата доза минимум физическо натоварване и подвижност на телцето си. Преоткрива света чрез метода на грешка/опит. Учи кое е възможно и кое не е възможно.

Играчките развиват визуалните, моторните, когнитивните, логическите и артистичните качества на децата.

Залисано в играта, детенцето започва и да общува с тях. Да им приказва, да задава въпроси и да им разказва приказки и свои моменти. Така то проявява своите артистични наклонности и ни предоставя възможността да научим и какви точно теми го вълнуват.

Със своето общуване с игрите, детенцето ги заобичва, познава ги като свои вещи. Споменатото го поставя на различно ново ниво на комуникиране с други бебета. Слага се самото начало на една нова игра – разговаряне със своите връстници. Стартира построяването на бъдещия човек.

Не на последно място е и радостта, която чувстваме, ако чрез дар зарадваме любим човек. В случая става въпрос за най-важните – нашите деца.